Jdi na obsah Jdi na menu
 

Miška řezy

16. 3. 2011

Miška řezy

Vychlazené kostky tohoto dezertu jsou víc než lahodné, hutné a poctivé, plné tvarohu a chutného másla.

korpus
5 vajec
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
5 lžic krupicového cukru
2 lžíce oleje

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, do pěny, vmícháme olej a kakao, postupně vpracujeme mouku a na závěr tuhý sníh z bílků.

Na vymazaný a strouhankou vysypaný vyšší plech těsto rovnoměrně rozprostřeme a pečeme při 180 °C asi 10 minut (vpíchnutá špejle do těsta se nesmí lepit).

Po upečení necháme piškot zchladnout.

náplň
500 g měkkého tvarohu
250 g másla
150 g moučkového cukru

čokoládová poleva
200 g másla
2 lžíce kakaa
2–3 lžíce vody
2 lžíce škrobové moučky

Tvaroh vyšleháme se změklým máslem (máslo necháme povolit při pokojové teplotě, určitě nerozehříváme v mikrovlnné či jiné troubě!) a moučkovým cukrem.

Na zchladlý piškotový korpus rozetřeme tvarohovou náplň a polijeme čokoládovou polevou.

Polevu připravíme ve vodní lázni – máslo rozpustíme za stálého míchání s kakaem a ve studené vodě rozmíchanou škrobovou moučkou. Polevu šleháme dohladka (nejlépe drátěnou metličkou). Pokud se nám při míchání srazí (tuk se oddělí od zbylé hmoty), nezoufejte, stále míchejtě, hmota se opět spojí v celistvou emulzi. Poté kastrůlek odstavíme, ještě chvilku, asi tak dvě minuty mícháme a ještě teplou polevu nalijeme na tvarohovou náplň a necháme v lednici ztuhnout. Poté krájíme nožem namočeným v teplé vodě úhledné kostky.

Miška řezy chutnají nejlépe druhý den.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář