Jdi na obsah Jdi na menu
 

Rybí polévka

16. 3. 2011

Rybí polévka

Potřebujeme:

80 g zeleniny, sůl, 40 g másla, 50 g hladké mouky, vnitřnosti a hlava z kapra, muškátový květ na špičku kulatého nože, pažitka, 150 g květáku, 80 g housky, 10 g másla

Jak na to:

Do osolené vody na polévku přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (nejvíce celeru) a chvíli povaříme. Hlavu kapra zbavenou skřelí zalijeme vodou a vaříme zvlášť 10 minut. Maso z hlavy zbavíme kostí, vložíme je do polévky k zelenině spolu s procezeným vývarem z hlavy. Pak zahustíme polévku žlutou jíškou, přidáme do ní oprané, nakrájené vnitřnosti (játra, mlíčí, jikry) a polévku dobře povaříme. Před podáváním ji okořeníme květem a podáváme k ní smaženou housku. Též můžeme v polévce povařit na růžičky rozebraný květák.